Вила "Солар" - Къща за гости

Меню

Минерални извори

Резервирай сега

възползвай се от възможността да резервираш on-line

Резервирай

Минерална вода

Вила "Солар" е само на 3 км. от минерални извори и 4 басейна

Едно от най-големите предимства на община Минерални бани е минералната вода, уникалната по своя химичен състав и лечебни свойства. Самата минералната вода със своя състав от 32 елемента се нарежда на едно от първите места по качество и значиност и не само в страната, но и в света. Характеризира се като сулфатно-натриева, калциева и флуорна. С отличен резултат се повлияват редица заболявания, като:

Минерални извори Минерална вода » хронични облитериращи заболявания на периферните съдове, артерии и вени – болест на Бюргер, болест на Рейно, варикозна болест, състояния след тромбофлебити, атеросклеротични ендартрити, склеродермия, и др.

» заболявания на опорно-двигателния апарат, кости, мускули и стави – ревматизъм, ревматоиден артрит, болестта на Соколски-Буйо /но не по-рано от 8 месеца след завършване на изострените ставни болки/.

» дегенеративни и възпалителни ставни заболявания в хроничен стадий – артрози - коксартроза, гонартроза , спондилартроза, състояния след счупване на кости, полиартрити, болест на Бехтерев и др.

През 2013 г община Минерални бани ремонтира изцяло обществената баня.

Цената за банята е 3 лв , а за басейна 2 лв.Химичен състав на минералната вода:

В един литър вода се съдържат:
Флуор 4,50 мг.   Калций 154,84 мг.
Хлор 38,48 мг.   Метасилициева к-на 72,28 мг.
Сулфат 983,78 мг.   Обща минерализация 1628,00 мг.
Хидрокарбонат 137,29 мг.   РН 7,22 мг.
Натрий и калий 317,74 мг.   Радон 32,22 мг.